torsdag 26 februari 2009

"Rätt att bestämma över sitt verk"

Det här är också lite intressant. Producenten till Pusher 3, en av filmerna i TBP-målet, gillar inte att hans film används som bevismaterial. Det skiter distributören i. Det är nämligen den olovliga distributionen som är "on trial" här. Så mycket för allt snack om att "skaparen av ett verk måste SJÄLV få bestämma hur och i vilket sammanhang hans/hennes verk används".

Passa er Guillou och Marklund!

Herregud. Jag har inte orkat (ok, haft tid) att skriva om vare sig det ena eller andra på ett tag nu, speciellt inte TPB-rättegången. Som tur är finns det andra som har desto mer tid (och ork). En liten kommentar bara, för att visa den ocean som skiljer de åtalade och de åtalande.

Igår satt IFPI:s toppchef som vittne. DN refererar (intervjuar?) med bl.a följande citat:

"DN: Fildelningssajterna Grockster och Kazaa fälldes i domstol för några år sedan. Är Pirate Bay-fallet svagare eller starkare?

JK: Det är starkare. Behövs det mer än att de kallar sig för The Pirate Bay? Det fordras inte 14 dagar att avgöra fallet.
"

Det är alltså högsta hönset för skivbolagens intresseorganisation som anser att bara namnet på en tjänst (Inte ett företag. Inget registrerat namn. En H1-tagg i html-koden!) är fullt tillräckligt för en fällande dom. Bäva månde Jan och Liza.