fredag 21 november 2008

Sila nubb och svälja kanyler

"- Hela rockhistorien finns tillgänglig på nätet och jag vill guida och bjuda in läsarna i det enorma utbud av musik och klipp som finns där."

Orden är Fredrik Strages då han tog emot Stora Journalistpriset för "Årets förnyare". Priset delas ut av Bonniers som äger skivbolaget Bonnier Amigo med bl.a BWO, Åsa Jinder och Wilmer X i sitt stall.

Det roliga i historien är att det Strage blev prisad för var bloggen PåStan hos DN, en blogg vars huvudsyfte är att visa godbitar ur musikhistorien. Med hjälp av YouTube-klipp. Som varken Strage eller DN (eller YouTube för den delen!) har rättigheterna till. Tänk så olika det kan bli.

Annars är Stefan Sauk rätt rolig när han debatterar IPRED med Christian Engström hos TV4. Han vill inte riktigt kännas vid att stöld och upphovsrättsintrång är två skilda saker.

"Det är en lag! Det ÄR stöld!!"

Jodåsåatt. Cecilia Wikström är inte sämre hon:

"Idag är upphovsmannen rättsläs[sic!] när det gäller att ta reda på vem som begått ett intrång på internet och kanske laddat ner tiotusentals filer som man säljer vidare."

Precis. Hela idén med att ladda ner är ju att, eh.. sälja vidare? Till vem då? Alla de miljoner stackare med för mycket pengar fast inget internet?

Nä, nu ska jag kolla klart på The Pick of Destiny istället. Gillar ni inte IMDB så finns det andra sökmotorer.

Inga kommentarer: