lördag 29 november 2008

Sara Lindbeck äger upphovsrätten

DN stjäl en artikel från TT där Pär Ström och Stefan B Grinneby delar med sig av sin oro gällande hur IPRED-lagen kan komma att användas. De påpekar bl.a att exempelvis en religiös sekt skulle kunna hävda att någon sprider deras he(m)liga skrift (som självklart är upphovsrättsskyddad) utan tillåtelse, och på så vis kräva ut denna persons hemadress. Beroende på vilken sekt det handlar om så är ju naturligtvis graden av oro man som utpekad bör känna varierande.

Antipiratbyråns Sara Lindbeck ser dock inga problem med det! "
Skyddet gäller upphovsrätt" säger hon, som om de enda som kan ha upphovsrätt på något är film- eller skivbolag.

7 kommentarer:

Anonym sa...

DN betalar TT för alla TT artiklar DN publicerar. Alltså inge stöld där. Det samma gör Aktullt och Rapport när de rapporterar från TT.

Thomas Tvivlaren sa...

Jag tror minsann herrarna kan ha "stulit" från vad jag själv skrivit i ämnet för två veckor sedan.

Tjuvar och banditer är de allehopa! Mera Ipred, mera Ipred! ;)

Anonym sa...

Citats rätten min gode herre, citats rätten.
Du blandar verkligen samman saker och ting.

Robert Wictorzon sa...

@Anonym: Jag vet att DN pröjsar TT för artikeln, men frågan är - har TT kvar den efter att DN har köpt den, eller äger DN artikeln nu?

@TT: Nog för att jag läser din blogg då och då (vet faktiskt inte varför du inte är permanentad i min reader..?) men stjäl gör jag inte (från bloggar). Jag antar att H/A och Scientologerna ligger lätt till hands när man letar (skräck)exempel..

Thomas Tvivlaren sa...

Robert Wictorzon: Min avsikt var tudelad. Dels ville jag spinna på att numera kan stöld betyda lite vad som helst. Dels ville jag lite skamlöst driva lite läsare till min egen inläggsserie. :)

Och ja, jag förstår banne mig inte varför jag inte finns i allas reader! ;) Kul om jag hamnar i din dock. Tänker hålla koll på dig med hädanefter...

Robert Wictorzon sa...

@TT: Jag misstänkte det. Skamlös reklam für alle!

Du, jag hade visst det lagt till dig redan. Jag kände igen Eee-inlägget..

Thomas Tvivlaren sa...

Finemang! :)