onsdag 23 juli 2008

Åkesson argumenterar mot FRA-lagen

Birgitta Ohlsson fortsätter sitt korståg mot Ingvar Åkesson. Det börjar nästan likna en tennismatch i SvD:s regi, för redan nu pushas för Åkessons replik på morgondages Brännpunkt. Åkessons lilla lista får en kritisk genomgång av Lennart på Det progressiva USA.

Nåväl. Åkesson verkar ha semester nu och utnyttjar den till att skicka in debattartiklar till vemhelst som är villig att publicera honom. Vilket verkar vara alla.

Det nya nu, när "vi kan inte"-argumenten visat sig verkningslösa är att (ta-da!) glänta lite på dörren in till FRA:s hemligaste rum - det där de förvarar akterna om sina lyckade operationer. Ni vet, de som motiverar FRA:s utökade befogenheter men som tyvärr är så hemliga så vi får snällt lita på Ingvar. Iallafall...

FRA-spaning stoppade attentat skriver SvD, liksom Aftonbladet och Sydsvenskan. Oavsett vad man anser om ett förhindrat mord som argument för total övervakning så kan jag inte låta bli att fundera över Åkessons intelligens när han bjuder på en sån här tjuvtitt in i det allra hemligaste. Det enda han lyckas med är ju att bevisa att FRA spanar alldeles tillräckligt redan. För om hans plan är att försöka förklara att "FRA faktiskt behövs" så sparkar han nog på redan totalt söndertrasade dörrar. Det är inte FRA som sådant "vi" är emot, det är inkopplingen av en massiv avlyssningsapparat. FRA:s nuvarande spaning är helt OK. För han tror väl inte att han ska kunna argumentera för kabelspaning med att man med stor framgång lyssnat av sovjetisk och rysk radiokommunikation?

Rick Falkvinge tar (som vanligt..?) fram stora sågen. Erik Hultin konstaterar. Emma efterlyser och passar på att varna för fortsättningen.

Inga kommentarer: